Menu Sluiten

Wie ben ik?

TL;DR (Too long, didn’t read)

Ik ben Sonny Gillissen, geboren op 20 mei 1989 in Den Bosch. Daar woon ik nog steeds, samen met mijn vrouw en twee kinderen. Vroeger was ik al veel met computers bezig, vandaar dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Op latere leeftijd heb ik ontdekt dat ik eigenlijk nog een grote passie heb: media. Dan bedoel ik met name radio en fotografie.

Hoi!

Dit ben ik, Sonny Gillissen. Aangenaam!

Hoe het begon

Als kleine Sonny was ik altijd al met computers bezig. Ontzettend interessant vond ik ze. En dan met name van binnen, want hoe kon zo’n klein apparaatje enkel op basis van stroom zo ontzettend veel gave dingen doen? Hoe ze precies werken, daar ben ik nog steeds niet helemaal achter. En dat zal ook niet gebeuren. Maar hoe je er mee moet werken des te meer! Vandaar dat de ICT-acadmie een logische stap was.

Doordat ik veel achter de computer zat had ik natuurlijk veel tijd om te oefenen. Vooral websites maken vond ik leuk. Dat begon heel amateuristisch in Word, en later in FrontPage. Nu waren beiden niet handig, want ook al kon je prima je pagina’s opmaken, er zat niet echt een systeem achter. Zodoende ben ik me gaan verdienen in zogeheten Content Management Systems (CMS). Eerst Joomla!, daarna WordPress.

Maar er is meer

Ondanks dat ik werken met computers hartstikke mooi vind wilde ik toch graag iets creatievers doen dat zich niet per se binnen de IT-wereld afspeelde. Zo ben ik de rest van de wereld gaan ontdekken, en kwam ik de meest mooie omgevingen en landschappen tegen. Om die herinneringen voor altijd met me mee te dragen, en beter nog: te delen, ben ik begonnen met fotograferen. Digitaal weliswaar, dus toch weer met de computer, al probeer ik mijn foto’s zo “analoog” en “naturel” mogelijk te houden.

Buiten fotograferen vond ik het ook ontzettend interessant om met taal bezig te zijn. Via een online muziekplatform begon ik te recenseren, en zo waren de eerste teksten een feit. Dat beviel zo goed dat er meerdere platformen volgden waardoor ik geregeld op een concert aanwezig mocht zijn of kreeg ik de nieuwste albums thuisgestuurd om een recensie te schrijven. Weliswaar recenseer ik momenteel minder, schrijven doe ik nog steeds! Op mijn eigen blog: Sonny & Share!

Toch kriebelde er iets

Voor mijn gevoel was de cirkel nog niet helemaal rond. Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven, ik ben dan ook een echte melomaan, alleen kan ik geen instrument bespelen. Om over zingen nog maar te zwijgen. Toen ik voor mijn werk veel met de trein moest reizen, en ik op gegeven moment zelfs op repeat wist welk liedje zou komen, schakelde ik over naar radio. Toen viel het kwartje: dit wil ik!

Vanaf mijn eerste aanmelding bij een omroep ben ik niet enkel besmet met het radiovirus, nee, de totale media is binnen mijn interessegebied komen te liggen. Zo heb ik zelfs de kans gekregen om iets voor TV te doen, al zal mijn hart stiekem toch altijd bij de radio blijven liggen.