Menu Sluiten

EQipment

Karien Blummer (Connect, zorg voor verbinding) en Sylvia van Schijndel (Key & Co) gaan samen EQ-i (emotionele intelligentie) trainingen geven, geheel op hun eigen wijze. Dat doen ze onder de naam EQipment, een woordspeling op EQ-i en het Engelse woord ‘equipment’, dat gereedschap betekent. Om hun unieke trainingen een eigen gezicht te geven wilden ze graag een bijpassend logo. Deze opdracht begon als het ware als een ‘carte blanche’. Mooi, want zo kon ik volledige creatieve vrijheid nemen, maar toch ook welspannend, want liggen onze smaken in lijn en gaan we er samen wel uitkomen?

Om te toetsen zijn we begonnen met een drietal concepten. Alle drie volledig verschillend. Wel vanuit het uitgangspunt ‘verbinding’ aangezien dit centraal staat in de trainingen. In eerste instantie gingen we uit van verschillende kleuren om EQipment zijn eigen gezicht te geven, maar daar zijn we later van teruggekomen en hebben we toch de kleuren van Key & Co en Connect, zorg voor verbing gecombineerd in één logo. Een goede stap, want de kleuren matchen perfect en maken het logo helemaal af. Het resultaat? Dat vind je hieronder!

We lieten de creativiteit de vrije loop

Nadat we het logo eenmaal afgetikt hadden, en de lemniscaat (teken van oneindigheid) zo duidelijk naar voren kwam – wat weer mooi past bij de continu verbetering die EQipment met haar trainingen wil bereiken – hebben we een avatar ontwikkeld op basis van het logo. Bijvoorbeeld voor het gebruik op Social Media, en als onderscheidend icoon dat als beeldmerk op verschillende wijzen gebruikt kan worden.

Verder is vanuit het logo, en al pratende, meer en meer ontstaan aan iconen welke gebruikt kunnen worden in de presentaties die tijdens de trainingen getoond worden. Allemaal met het doel om het onderscheidend aanbod aan trainingen ook een onderscheidend gezicht te geven. Volledig uniek, modern en toch tijdloos en geheel passend bij de uitstraling die EQipment wil hebben,

Iets voor jou?

Ben je na het lezen van het verhaal van EQipment enthousiast geworden en wil je graag weten of ik ook iets voor jou zou kunnen betekenen? Laten we dan, geheel vrijblijvend natuurlijk, eens in gesprek gaan.